Wat kost een beugel?

De kosten van een beugel hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan verschillende beugelsoorten en het aantal behandelingen. Gemiddeld liggen de kosten van een beugel voor zowel kinderen als volwassenen tussen de €2000,- en €3000,-. Dit geldt voor een behandelingsduur van twee tot drie jaar.

Elk jaar stelt de Nederlandse Zorgautoriteit de landelijke tarieven voor orthodontie vast. Door persoonlijke wensen, zoals doorzichtige slotjes, kan een beugel duurder worden.

Orthodontie valt meestal niet binnen het basispakket van zorgverzekeraars. De meeste aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden wél grotendeels de kosten van orthodontie. Wat er precies vergoed wordt door de aanvullende tandartsverzekering, verschilt per verzekeraar. Een aanvullende verzekeringen voor orthodontie kost tussen de €20,- en €70,- per maand bovenop de basisverzekering.

Orthodontie verzekering vergelijken

Benieuwd welke orthodontie verzekering het beste bij jou past? Via deze tabel kun je makkelijk en snel de beste orthodontie verzekeringen vergelijken. Je vind hier onder andere de vergoedingen, wachttijden en de maandelijkse premies per verzekeraar.