De Friesland tandartsverzekering

vanaf € 12,25

Zorgverzekeraar De Friesland

Verzekeraar De Friesland heeft als visie om de kwaliteit van leven te bevorderen en goede zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen. Om ook in de toekomst goede zorg te leveren, verandert zorgverzekeraar De Friesland met de nieuwe ontwikkelingen mee. De Friesland valt onder het verzekeringsconcern van Achmea.

De Friesland Tandartsverzekering

Bij zorgverzekeraar De Friesland is het vanaf je 18e levensjaar mogelijk om een eigen tandartsverzekering af te sluiten. Hieronder lees je de voor- en nadelen van een tandartsverzekering bij De Friesland.

Voordelen en nadelen tandartsverzekering De Friesland

  • Keuze uit vijf verschillende tandartsverzekeringen
  • Vergoed orthodontie vanaf 18 jaar (Tand optimaal)
  • 80% van de kosten van een speciale behandeling worden gedekt
  • Tandartsverzekeringen vallen alleen onder de Alles Verzorgd Polis
  • Keuze uit een maximale vergoedingen van tussen €250,- en €1000,-

Vergoeding tandartsverzekering De Friesland overzicht

Om een overzicht te hebben van de verschillende tandartsverzekeringen die zorgverzekeraar De Friesland aanbiedt, vind je hieronder een duidelijke tabel. In deze tabel vind je alle drie de tandartsverzekeringen die 100% van de controles vergoeden. Je vind er per module de percentages van de vergoedingen, de acceptatievoorwaarden en de maandelijkse premie voor in 2024.

De FrieslandTand StandaardTand ExtraTand Optimaal
Tandartskosten vergoedingJaJaJa
Vergoeding controles en mondhygiënist 100% tot max. €250,- per jaar100% tot max. €500,- per jaar100% tot max. €1000,- per jaar
Vergoeding overige behandelingen 80% van de specialistische tandartsbehandeling tot max. €250,- per jaar80% van de specialistische tandartsbehandeling tot max. €500,- per jaar80% van de specialistische tandartsbehandeling tot max. €1000,- per jaar
Orthodontie kosten vergoedGeenGeenMaximaal €750,- eenmalig
AcceptatievoorwaardenGeenGeenGeen
Maandelijkse premie€14,95€26,95€41,95

Tandartsverzekering Tand Standaard

De polis ‘Tand Standaard’ van zorgverzekeraar De Friesland heeft de laagste premie in vergelijk met de andere twee tandartsverzekeringen. Dit is dan ook de tandartsverzekering die het minste dekt. Zo krijg je 100% van de normale en 80% van de specialistische behandelingen vergoed tot een maximum van €250,-. Met de tandartsverzekering ‘Tand Standaard’ ben je echter niet verzekerd voor orthodontie. In 2024 betaal je voor deze tandartsverzekering een premie van €13,95 per maand.

Tandartsverzekering Tand Extra

De tandartsverzekering ‘Tand Extra’ is een iets uitgebreidere versie van ‘Tand Standaard’. Deze verzekering dekt namelijk een hoger bedrag aan normale en specialistische tandartsbehandelingen. Bij de tandartsverzekering ‘Tand Extra’ van zorgverzekeraar De Friesland wordt er 80% van de overige tandartsbehandelingen gedekt, met een maximaal bedrag van €500,- per jaar. Voor deze polis betaal je een maandelijkse premie van €25,50.

Tandartsverzekering Tand Optimaal

De meest uitgebreide tandartsverzekering van zorgverzekeraar De Friesland is ‘Tand Optimaal’. Voor deze verzekering betaal je dan ook de hoogste maandelijkse premie: €39,95,-. Als je voor deze tandartsverzekering kiest dan worden 100% van de kosten van de normale en 80% van de specialistische tandartsbehandelingen gedekt met een maximaal bedrag van €1000,-. Ook wordt er een eenmalig maximaal bedrag van €750,- aan orthodontie kosten gedekt. Dit bedrag wordt per persoon uitgekeerd voor alle jaren dat diegene verzekerd is bij De Friesland. Het gaat hier dan om orthodontie vanaf 18 jaar.

Documenten De Friesland tandartsverzekering

vanaf € 12,25