Menzis Tandartsverzekering

vanaf € 13,95

Hier vind je informatie over de tandartsverzekeringen van Menzis. Het geheel is samengevat in een overzichtelijk tabel. Zo vind je snel de beste tandartsverzekering voor jou.

Voordelen en nadelen Menzis tandartsverzekering

Voordelen

 • De basisverzekering dekt bepaalde tandartskosten voor volwassene en kinderen
 • Orthodontie verzekeren mogelijk
 • Speciale verzekering voor jongeren en studenten

Nadelen

 • Wachttijd van een jaar voor orthodontie, kronen, bruggen en  implantaten
 • Beperkte keuze voor orthodontie

Menzis Basis

De tandartsverzekeringen kunnen in combinatie met 2 van de 3 zorgverzekeringen gekozen worden. In combinatie met Menzis Basis en Menzis Basis Vrij kan een aanvullend tandartspakket worden gekozen. Er worden een aantal zaken vanuit de basisverzekering vergoed, maar dat zijn er niet veel. Boven de 18 jaar wordt er weinig vergoed vanuit de basisverzekering. Als je verwacht naar de tandarts te gaan het komend jaar, dan kan het verstandig zijn om een verzekering af te sluiten die de kosten dekt.

Vergoed vanuit de basisverzekering tot 18 jaar

Niet vergoed

 • Orthodontie

Vergoed vanuit de basisverzekering vanaf 18 jaar

 • Tandheelkundige hulp door een chirurg
 • Protheses en de daarbij behorende noodzakelijke mondzorg
 • Narcose

Niet vergoed

 • Controles
 • Mondhygiëne>
 • Orthodontie
 • Tandartskosten na een ongeval
 • Algemene tandartskosten

Menzis Vergoedingen Tandarts

De meeste modules verzekeren volledig de controles. De consulten worden voor 75% vergoed. De maximale vergoeding per jaar is verschillend per module. Er is maar 1 pakket die orthodontie vergoed. Het pakket Jongerenverzorgd heeft naast de tandartsvergoedingen ook vergoedingen voor fysio, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Veel tandartskosten worden dus niet vergoed. Wil je je voor deze kosten verzekeren, dan kan het verstandig zijn om een aanvullend pakket te kiezen. Hieronder zie je een tabel met de belangrijkste vergoedingen van Menzis tandartsverzekeringen.

MenzisTandVerzorgd 250
TandVerzorgd 500
TandVerzorgd 750
JongerenVerzorgd
vergoeding tandartsbehandelingen per jaar 75% tot € 25075% tot € 50075% tot € 75075% tot € 150
vergoeding controles100%100%100%100%
consult75%75%75%75%
maken en beoordelen foto75%75%75%75%
vullingen 75%75%75%75%
vergoeding orthodontie per persoonxxtot 18 jaar:
100% max. €2000
vanaf 18 jaar:
80% max. €500
x
Wachttijd orthodontie, kronen, bruggen en implantaten 1 jaar 1 jaar1 jaar1 jaar
Maandpremie€14,05€21,65€35,75€19,46

Menzis Tandverzorgd 250

Dit pakket biedt tandartsvergoedingen tot een maximum van €250 per jaar. Je krijgt de controles volledig vergoed, maar de overige tandartskosten worden tegen 75% vergoed. Dit pakket biedt geen vergoeding voor orthodontie. De overige vergoedingen vind je op de Menzis Verzekeringskaart 2023 Tandverzorgd 250.

Menzis Tandverzorgd 500

Wil je een hogere maximale vergoeding, dan kan dit pakket uitkomst bieden. Je krijg maximaal €500 aan tandartskosten terug. Ook bij dit pakket worden controles volledig vergoed, maar de overige tandartskosten worden voor 75% vergoed. Dit kan het vullen van een tand zijn of het maken en beoordelen van een foto. Er zijn geen vergoedingen voor orthodontie binnen dit pakket. De volledige lijst met vergoedingen vind je terug in de Menzis Verzekeringskaart 2023 Tandverzorgd 500.

Menzis Tandverzorgd 750

Dit is de meest uitgebreide tandartspakket van Menzis. Je kan in totaal €750 aan tandartskosten declareren. De controles worden volledig vergoed en de overige tandartsbehandelingen voor 75%. Hier valt de mondhygiënist onder bijvoorbeeld. Dit pakket biedt als enige vergoedingen voor orthodontie. Tot 18 jaar worden de gemaakte kosten voor 100% gedekt. Je mag dan maximaal €2000 per kind declareren. Boven de 18 jaar is de maximale vergoeding €500. Hiervan wordt 80% voor elke rekening vergoed. Voor alle andere vergoedingen, kan je de Menzis Verzekeringskaart 2023 Tandverzorgd 750.

Jongerenverzorgd

Dit is een aanvullend pakket gericht op jongeren. Hierin zijn behandelingen en vergoedingen opgenomen die belangrijk zijn voor jongeren en studenten. Bij de tandarts krijg je met dit pakket maximaal €150 per jaar vergoed. Controles worden volledig vergoed, maar de overige tandartskosten voor 75%.

De maandpremie van dit pakket is vergeleken met de andere pakketten een stuk hoger, maar je krijgt er ook andere zorg en vergoedingen bij. Zo krijg je bij dit pakket 6 fysiobehandelingen en 20 fysiobehandelingen na een ongeval. Brillen en contactlenzen worden ook vergoed. Je kunt maximaal €75 per 2 jaar declareren. Ook zitten vergoedingen voor alternatieve zorg bij dit pakket. De maximale vergoeding per jaar is €200 en €40 per keer. Bekijk de Menzis Verzekeringskaart 2023 JongerenVerzorgd voor alle vergoedingen van deze aanvullende module.

Menzis Orthodontie

Bij Menzis krijg je orthodontiekosten alleen met het pakket Menzis Tandverzorgd 750 vergoed. Onder de 18 jaar krijg je 100% van €2000 per kind vergoed en boven de 18 jaar krijg je 80% van maximaal €500 per persoon vergoed. Er geldt een wachttijd van 1 jaar. Je betaalt dus in het eerste jaar van deze verzekering premie, maar de gemaakte orthodontie kosten kunnen niet worden gedeclareerd. Pas in het jaar daarop krijg je de orthodontie kosten van dat jaar terug. Wil je komend jaar orthodontie kosten gelijk kunnen declareren, kijk dan eens op de pagina orthodontie verzekering zonder wachttijd.

Het aanbod orthodontie van Menzis is niet ruim. Andere verzekeraars bieden  orthodontie verzekering aan. Wellicht zit daar een variant tussen die beter aansluit bij wat jij nodig hebt en dus goedkoper is. Bekijk het complete aanbod en vind de beste orthodontie verzekering.

Tandartsverzekering vergelijken

De al het aanbod tandartsverzekeringen kan het vinden van de juist een hele opgave zijn. Je hebt te maken met verschillende vergoedingen. De een heeft meer tandzorg nodig dan de ander. Er zijn verzekeringen voor mensen die €150 willen declareren, maar ook voor €1000 vergoeding  zijn er opties. Orthodontie is ook een belangrijke onderdeel van de tandartsverzekering. Kies je met of zonder? Dat heeft veel invloed op de hoogte van de maandpremie. Al deze factoren hebben wij in een overzichtelijk tabel gezet. Zo is tandartsverzekering vergelijken en afsluiten een stuk makkelijker!

Documenten

vanaf € 13,95