Univé tandartsverzekering

vanaf € 15,95

Zorgverzekeraar Univé

Univé is een van de grootste Nederlandse verzekeraars op dit moment. Univé helpt iedereen graag met het kiezen van de juiste verzekering. Zij werkt zonder winstoogmerk, waar al haar nieuwe en bestaande verzekeraars leden centraal staan. 

Voordelen en nadelen

  • Je kunt een losse tandartsverzekering afsluiten zonder premietoeslag of andere gevolgen.
  • Univé heeft geen winstoogmerk. Wordt er winst gemaakt, dan help jij Univé met het verbeteren haar dienstverlening en andere processen.
  • Brede keuze uit basis- en tandartsverzekeringen.
  • Bij basisverzekering Select kun je alleen kiezen uit Tand 250 en 500. Indien je een uitgebreide tandartsverzekering wil, dan Zorg Geregeld of Zorg Vrij verzekering nodig.

Univé tandartsverzekering 2024

Onderstaande tabel weergeeft welke tandartsverzekeringen Univé aanbiedt in combinatie met de zorgverzekering Zorg Geregeld en Zorg Vrij

UnivéTand GoedTand BeterTand Best
Tandartskosten vergoeding InbegrepenInbegrepenInbegrepen
Vergoeding100% tandartscontroles en 80% van de tandartskosten tot max. €250,- per jaar100% tandartscontroles en 80% van de tandartskosten tot max. €500,- per jaar100% tandartscontroles en 80% van de tandartskosten tot max. €1000,- per jaar
Orthodontie kosten vergoed tot 18 jaarNiet vergoedMax. €1500,- gedurende verzekeringsperiodeMax. €2500,- gedurende verzekeringsperiode
Orthodontie kosten vergoed vanaf 18 jaarNiet vergoedMax. €500,- gedurende verzekeringsperiodeMax. €1500,- gedurende verzekeringsperiode
Acceptatievoorwaarden GeenGeenWel
Maandelijkse premie€15,95€35,95€54,-

Univé Tand Ongevallen

Voor dit pakket ben je niet gedekt tegen de door jouw gemaakte tandartskosten. Wel ontvang je een vergoeding van 100% tot een maximaal bedrag van €10.000,- indien je verongelukt. Er zijn geen acceptatievoorwaarden waardoor je meteen deze tandartsverzekering kunt afsluiten tegen een maandelijkse premie van €1,50.

Univé Tand Goed

Op zoek naar een goedkope tandartsverzekering bij jouw Zorg Geregeld of Zorg Vrij polis? Bij Tand Goed ben je 100% gedekt voor periodieke tandarts controles en ontvang je een vergoeding van 80% van de tandheelkundige kosten. Voor beide percentages geldt een maximale vergoeding van €250,- per jaar. Houdt er wel rekening mee dat er geen Orthodontie vergoeding bij dit pakket is inbegrepen. De maandelijkse premie voor Tand Goed bedraagt €15,95.

Univé Tand Beter

Voor een algemene goede dekking is Tand Beter een fijn pakket. Je ontvangt een vergoeding van 100% bij tandartscontroles en 80% bij tandheelkundige kosten tot een bedrag van maximaal €500,- op jaarbasis. Bij Tand Beter ontvang je wel een orthodontie vergoeding. Ben je onder de 18 jaar, dan ben je verzekerd tot een bedrag van €1500,- gedurende looptijd van de verzekering. Ouder dan 18 jaar? Dan ontvang je een maximale vergoeding van €500,- per jaar. De premie voor dit pakket bedraagt €35,95 per maand.

Univé Tand Best

De beste tandartsverzekering van Univé is Tand Best. Allereerst ben je voor 100% gedekt voor periodieke tandartscontroles en 80% tegen de gemaakte tandartskosten tot een maximumbedrag van €1000,- per jaar.

Bij Orthodontie is de vergoeding voor jongeren onder de 18 jaar €2500,- per jaar en is het voor de volwassenen €1500,- per jaar. 

LET OP: er zijn acceptatievoorwaarden voor het pakket Tand Best.

Jouw maandelijkse premie voor Tand Best bedraagt €54,- per maand.

Techniekkosten 

De techniek en materiaalkosten kunnen worden vergoed.

Orthodontie

Met de tandartsverzekering Tand Beter of Tand best kom je in aanmerking voor een vergoeding. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de vergoeding Orthodontie tot 18 jaar en de vergoeding Orthodontie vanaf 18 jaar.

Voor de verzekering Tand Beter geldt:

Vergoeding Orthodontie tot 18 jaar: maximaal €1.500,- tijdens de hele verzekeringsduur.

Vergoeding Orthodontie vanaf 18 jaar: maximaal €500,- tijdens de hele verzekeringsduur.

Voor de verzekering Tand Best geldt:

Vergoeding Orthodontie tot 18 jaar: maximaal €2.500,- tijdens de hele verzekeringsduur.

Vergoeding Orthodontie vanaf 18 jaar: maximaal €1.500,- tijdens de hele verzekeringsduur.

Uitsluitingen

Verdoving onder algehele narcose wordt niet vergoed.

Kun je een losse tandartsverzekering afsluiten?

Ja, je kunt een losse tandartsverzekering afsluiten. Het is dus niet noodzakelijk om een basisverzekering te hebben voordat je een aanvullende verzekering kunt afsluiten. Er zijn niet veel verzekeraars die deze mogelijkheid bieden.

Worden er acceptatievoorwaarden gehanteerd?

Voor de Tand Best tandartsverzekering worden er acceptatievoorwaarden gehanteerd. Vanaf 18 jaar moet je een tandheelkundige verklaring invullen, hieruit zal blijken of je in aanmerking komt voor de verzekering.

Wordt er bij Univé onderscheid gemaakt op basis van leeftijd?

Wanneer je jonger bent dan 18 jaar krijg je een grotere vergoeding voor orthodontie kosten bij zowel de tandartsverzekering Tand Beter al bij de tandartsverzekering Tand Best.

Zoek jij de tandartsverzekering die goed bij jou past? Bekijk het aanbod met sluit de beste deal op  tandartsverzekering vergelijken.

Downloads

 

vanaf € 15,95