Vergoeding tandartskosten na een ongeval

Tandartskosten worden niet altijd vergoed na een ongeval. In geval van een ongeluk waarbij je gebit is betrokken, is het belangrijk om direct een tandarts te raadplegen. Het is op te merken dat tandartskosten na een ongeval niet standaard worden gedekt door de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is daarom verstandig om dekking te krijgen voor tandzorg in verband met ongevallen.

Vergoeding tandartskosten na een ongeval met een aanvullende verzekering

Bij vrijwel elke aanvullende tandartsverzekering ben je verzekerd tegen tandartskosten na een ongeval. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn en variëren in de duizenden euro’s. Niet iedereen kan deze kosten onmiddellijk betalen. Met een aanvullende tandartsverzekering hoef je je geen zorgen te maken hierover.

Kosten van dekking voor tandartskosten na een ongeval

De kosten van je aanvullende verzekering zijn afhankelijk van de specifieke dekking die je zoekt en kiest. Een aanvullende verzekering die alleen tandartskosten dekt in geval van een ongeval en in het buitenland, kan al beginnen bij ongeveer 2 euro per maand. Als je een meer uitgebreide dekking wilt, met controles en vergoedingen, moet je rekening houden met maandelijkse premies tussen de 7 en 12 euro. Het is van belang om te benadrukken dat bij het kiezen van een aanvullende verzekering de focus niet op de prijs moet liggen, maar vooral op de dekking die je denkt nodig te hebben. Dit zal uiteindelijk de meest besparende keuze zijn. Vrijwel elke verzekering dekt tandartskosten tot €10.000 na een ongeval, na het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering. Dat is een zorg minder! Hieronder hebben we een tabel gemaakt met de maximale tandartskosten na een ongeval per verzekeraar:

VerzekeraarsMaximale vergoeding per ongeval
OHRA€20.000
Zilver Kruis€10.000
FBTO€10.000
VGZ€10.000
ZieZo€10.000
Univé€10.0000
SallandEigen risico
Hema€10.000
a.s.r€10.000
De christelijke zorgverzekeraar€10.000
Anderzorg€10.000
De Friesland€10.000
Zorg en zekerheid€10.000

Hoe kies ik de juiste tandartsverzekering?

De keuze van de juiste tandartsverzekering hangt af van jouw individuele behoeften en tandzorg die je denkt nodig te hebben in het jaar. Om dit proces te vereenvoudigen, bieden wij een handige tool op onze website. Met onze tool kan je snel en objectief tandartsverzekeringen vergelijken. Dit geeft je een overzicht van de dekking die elke verzekering biedt en de bijbehorende premies.