Verstandskies trekken vergoeding

Als je last heb van je verstandskiezen kan het dat deze getrokken moet worden. Dit gebeurt vaak als je verstandskies niet goed door kan komen of als je gebit niet genoeg ruimte heeft. Lees hieronder verder als je meer wilt weten over de kosten en vergoeding van het trekken van een kies. Verderop zie je de verzekeringen die de kosten voor deze behandeling dekken voor de laagste premie. Vergelijk en bespaar!

→ Bekijk vergoeding per verzekeraar

Verstandskies trekken kaakchirurg

Je verstandskies kan door een tandarts of een kaakchirurg getrokken worden. Als je tandarts ziet dat je verstandskies getrokken moet wordt er een foto gemaakt. Aan de hand van deze foto wordt er bepaald of de verstandskies getrokken kan worden door de tandarts zelf óf door een kaakchirurg. Als er infectiegevaar is of als je verstandskies heel diep zit kan de tandarts de kies niet zelf trekken. In dit geval word je doorverwezen naar een kaakchirurg.

Verstandskies trekken kosten

De kosten van een verstandskies trekken kunnen heel erg verschillen per situatie. Verder zijn er ook meerdere soorten kosten verbonden aan een verstandskies trekken. Ten eerste betaal je de kosten van een röntgenfoto. Vervolgens de kosten van het trekken van de verstandskiezen. Ook betaal je de kosten van het hechtmateriaal. De kosten van het trekken zelf zijn afhankelijk van de moeilijkheid. Bij een moeizame extractie betaal je meer dan bij een eenvoudige extractie. Je verstandskies trekken bij de tandarts kost in de meeste gevallen tussen de €50 en €100. Als je verstandskies getrokken wordt door de kaakchirurg kunnen de kosten oplopen van €150,- tot €400,-. Omdat de kosten zo uiteen kunnen lopen kun je het beste je tandarts raadplegen voor de exacte kosten in jouw situatie.

Overzicht verstandskies trekken kosten:

BehandelcodeOmschrijving behandelingTarief zonder materiaal en techniekkosten
H11Trekken tand of kies€52,80
H21Kosten hechtmateriaal€7,36
H35Moeizaam trekken tand of kies€84,48
X10Maken en beoordelen kleine
röntgenfoto
€19,71
X21Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto€84,48

De gegevens in deze tabel zijn gebaseerd op de tandartstarieven 2024.

Verstandskies trekken verzekering

De vergoeding van een verstandskies verwijderen is afhankelijk van wie je verstandskies verwijdert. Als je verstandskies getrokken wordt door een tandarts worden de kosten niet vanuit de basisverzekering vergoed. Met een tandartsverzekering kun je deze kosten wel vergoed krijgen. Als de kaakchirurg je verstandskiezen trekt worden de kosten wel vanuit de basisverzekering vergoed. Als je basisverzekering de kosten van een verstandskies trekken vergoedt, is het eigen risico van toepassing. Kinderen tot 18 jaar krijgen de kosten van verstandskiezen trekken vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat invloed heeft op het eigen risico. De kosten van de röntgenfoto kunnen met een aanvullende tandartsverzekering vergoed worden. Bekijk onze tandartsverzekering vergelijkingstabel voor een overzicht van de vergoeding van een verstandskies trekken per verzekeraar.

Goedkoopste Tandartsverzekering 

De kosten zijn dus afhankelijk van de behandeling. Ongeveer zal dit bedrag tussen de €50,- en de €100,- zijn. Elke verzekeraar heeft zijn eigen vergoedingen hiervoor. Het kan zijn dat je deze kosten volledig krijgt vergoed, maar de dekking kan ook bijvoorbeeld 75% zijn. In de tabel hieronder vind je de goedkoopste tandartsverzekeringen tot een maximale vergoeding van €250,-. Dit is gedaan voor de verschillende dekkingen van 75%, 80% en 100%.

Vergoeding trekken kies of tandPremie per maand

75% tot €250€9,50

75% tot €25012,25

75% tot €250€12,50

75% tot €250€12,60

de friesland tandartsverzekering

80% tot €250€12,75

unive tandartsverzekering

80% tot €250€15,95

tandartsverzekering

100% tot €250€14,25

vgz tandartsverzekering

100% tot €250€15,35

100% tot €250€17,52

Ben je op zoek naar een hogere vergoeding? Bekijk ons tabel tandartsverzekering vergelijken en vind de verzekering die het beste bij jou past!