Zijn er acceptatievoorwaarden voor een tandartsverzekering?

Er zijn verzekeraars die acceptatievoorwaarden hebben voor een tandartsverzekering. Zeker bij pakketten met hoge vergoedingen kun je te maken hebben met acceptatievoorwaarden. Bij pakketten met lage dekkingen word je dus vaak automatisch geaccepteerd. Er zijn verschillende vormen van acceptatievoorwaarden.

Saneringsverklaring/tandartsverklaring

Je verzekeraar kan vooral bij pakketten met hoge dekkingen vragen om een saneringsverklaring. Zodoende kan hij zien of je gebit nog achterstallig onderhoud nodig heeft. Een saneringsverklaring wordt ook wel een tandartsverklaring genoemd. Deze verklaring wordt door jouw tandarts opgesteld. Jouw eigen tandarts voert hiervoor ook de controle uit.

Vragenlijst

Als een tandartsverzekering met een gemiddeld of hoge dekking wilt afsluiten kan het zijn dat je een vragenlijst moet invullen. In deze lijst worden er vragen gesteld over de staat van je gebit. Een onafhankelijke deskundige zal na afname de vragenlijst beoordelen. Vervolgens zal hij de verzekeraar een positief of negatief advies geven. Indien je wordt afgewezen ben je verplicht om dit te melden bij toekomstige verzekeraars waar je tandartsverzekering wilt afsluiten.

Je tandartsverzekering vergelijken geeft je inzicht over welke verzekeraars acceptatievoorwaarden hebben.