Kan ik een losse tandartsverzekering afsluiten?

Er zijn twee verzekeraars waar je een losse tandartsverzekering kan afsluiten. Met een losse tandartsverzekering bedoelen we hier los van je eigen basisverzekering en verzekeraar. Dit kan bij Zilveren Kruis en ZieZo, onderdeel van Zilveren Kruis. Onderaan de pagina staat een lijst met daarop de zorgverzekeraars die een losse tandartsverzekering aanbieden in combinatie met hun basisverzekering.

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis biedt de mogelijkheid een losse tandartsverzekering af te sluiten. Zilveren kruis beschikt over vijf pakketten:

  • Tand Basis €8,25 per maand: Controle + gebitsreiniging en Kleine vulling of kies trekken
  • Tand 1 Ster €12,25 per maand: Tot €250 vergoed
  • Tand 2 Ster €20,75 per maand: Tot €500 vergoed
  • Tand 3 Ster €40,50 per maand: Tot €1000 vergoed
  • Tand 4 Ster €59,25 per maand: Tot €1250 Vergoed

Voor ‘Tand 3 Ster’ en ‘Tand 4 Ster’ is medische acceptatie nodig.

ZieZo

ZieZo biedt de mogelijkheid om een losse tandartsverzekering af te sluiten. ZieZo beschikt over één los tandartspakket:

  • ZieZo Tand 1 €10,95 per maand: Tot €250 vergoed

Bij de meeste andere zorgverzekeraars kan je ook een losse tandartsverzekering afsluiten. Dit gaat dan wel gepaard met een basisverzekering. Hieronder staan de verzekeraars die losse tandartsverzekeringen aanbieden. Deze losse tandartsverzekeringen kunnen in combinatie met een basisverzekering worden afgesloten.

Verzekeraars met een losse tandartsverzekering

Het is vaak zo dat deze losse tandartsverzekeringen niet direct via de website van de verzekeraar aangeboden worden, maar alleen telefonisch afgesloten kunnen worden. Bij het kiezen voor een losse tandartsverzekering buiten de bestaande basisverzekering, kan men rekening houden met een mogelijke toeslag van 50% op de premie.

Wij raden je aan om je basisverzekering en tandartsverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. De zorgverzekeraar waar je een basisverzekering hebt afgesloten kan jou namelijk het beste helpen en dit is vaak de voordeligste optie. Via onze vergelijkingstabel kan je eenvoudig en objectief de tandartsverzekeringen vergelijken. De dekkingen, vergoedingen en premies zijn in de tabel overzichtelijk gemaakt 0m jou snel op weg te kunnen helpen.