Tandartsverzekering en duurzaamheid

Vrouw bij de tandarts

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij de keuzes die we maken. Hierdoor is er de laatste tijd steeds meer aandacht voor de wijze waarop financiële instellingen, zoals verzekeraars, hun vermogen beleggen. De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) doet onderzoek naar de duurzaamheid van de beleggingen net als de eerlijke verzekeringswijzer.

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering sluit je aanvullend af op je zorgverzekering. Er zijn een aantal verzekeraars waar je een losse tandartsverzekering kunt afsluiten. Let op! Er kunnen extra toeslagen en eisen worden gesteld als je een losse tandartsverzekering afsluit. Voorbeelden van zulke zijn eisen zijn onder andere een tandartsverklaring of een wachttijd.

Met een tandartsverzekering bespaar jij kosten op tandheelkundige zorg. Op zoek naar een tandartsverzekering? Wij helpen je graag!

Beleggingen verzekeraars

Verzekeraars investeren de premies die betaald worden in andere bedrijven. Die miljarden euro’s kunnen belegd worden op 2 manieren:

  1. Traditioneel, dus gericht op financieel rendement.
  2. Duurzaam

Wanneer er duurzaam wordt belegd sluit de verzekeraar bepaalde praktijken uit. Bijvoorbeeld de wapen- of tabaksindustrie en kinderarbeid. Daarnaast wordt er gekeken door de vermogensbeheerders of een bedrijf zich netjes aan de regels houdt en of het goed is voor zijn werknemers en de omgeving,

Tussen 12 november en 31 december is het mogelijk om over te wisselen van zorgverzekeraar. In die periode zijn er altijd veel vragen. De meeste vragen gaan over de inhoud van de zorgverzekering maar steeds vaker zijn mensen ook geïnteresseerd in de duurzaamheid van de verzekeraar. Vergelijk hier jouw tandartsverzekering.

De Eerlijke Verzekeringswijzer

 De Eerlijke Verzekeringswijzer beoordeelt de verzekeraars op 14 thema’s. Hieronder vallen de thema’s mensenrechten, dierenwelzijn, wapens etc. de consumentenbond is een overeenkomst aangegaan met de Eerlijke Verzekeringswijzer. Zon 95% van de markt voor zorg-, schade-, en levensverzekeringenmarkt is nu in kaart gebracht.

De uitbreiding bleek al snel te lonen aangezien een jaar later er al veel vooruitgang te zien was bij een aantal verzekeraars. Zoals het VGZ dat van een 2,5 naar een 7,9 ging.

Nog niet alle verzekeraars staan erin. Sommige verzekeraars zijn te klein en maken geen deel uit van een grotere moedermaatschappij die het beleggingsbeleid bepaalt. De mate waarin zij consumenten stimuleren om te verduurzamen is wel onderzocht.

Rate this post