Premies tandartsverzekeringen 2022 bekend

tandarts

Afgelopen vrijdag hebben alle zorgverzekeraars hun zorgpremies bekend gemaakt. Zoals eerder al bekend was, zijn alle premies voor het komende jaar iets gestegen. Per maand zullen de zorgpremies 3 tot 8 euro duurder liggen in vergelijking met 2021. Wat voor invloed heeft dit op de premies van de tandartsverzekeringen? In dit artikel lees je alles over de premies van de tandartsverzekeringen in 2022. 

 

Zorgpremies 2022 stijgen

Zorgverzekeraars hebben naar verwachting de zorgpremies van 2022 iets laten stijgen. Het kabinet hield rekening met een maandelijkse stijging van 2,60 euro maar dit blijkt uiteindelijk toch iets hoger te liggen. Deze stijging heeft meerdere oorzaken. Zo spelen de coronacrisis, de vergrijzing en de loonstijging van het zorgpersoneel een grote rol. Het eigen risico blijft in 2022 hetzelfde als de afgelopen paar jaar: € 385,-

Stijging tandartstarieven 2022

In vergelijking met afgelopen jaar zijn de tandartstarieven van 2022 ook iets gestegen. Het gaat hier om een stijging van ongeveer 0,9%. Denk hierbij aan de kosten van het maken van een röntgenfoto, een verdoving of een wortelkanaalbehandeling. Deze nieuwe tarieven gelden vanaf 1 januari 2022. Het gaat hier om de maximum tarieven die in rekening gebracht mogen worden door de zorgaanbieders die de tandheelkundige zorg leveren.

Tandartsverzekering 2022

Zoals elk jaar passen zorgverzekeraars hun tandartsverzekeringen aan. Sommige tandartsverzekeringen zijn weggevallen en sommige hebben de vergoedingen aangepast. Net als de zorgpremies zijn ook de premies van de tandartsverzekeringen gemiddeld iets gestegen. Dit geldt echter niet voor alle tandartsverzekeringen. Het kan ook zijn dat de percentages van de vergoedingen zijn aangepast. De stijging van de premie van een tandartsverzekering komt omdat de tandartstarieven voor 2022 ook iets omhoog zijn gegaan. Het is dus logisch dat deze premies iets gestegen zijn.

Tandartsverzekeringen 2022 vergelijken

Voordat het nieuwe jaar begint is het verstandig om eens even naar jouw tandartsverzekering te kijken. Ben je tevreden over je huidige tandartsverzekering of wil je toch liever kijken naar andere mogelijkheden en wellicht overstappen? Het is handig om alle tandartsverzekeringen naast elkaar te houden zodat je precies kunt zien welke tandartsverzekering wél of niet bij jou past. Hier kun je tandartsverzekeringen met zorgverzekering vergelijken. Ook kun je hier losse tandartsverzekeringen vergelijken. Wil je overstappen? Zorg er dan voor dat je dit op tijd doet en vergeet niet jouw oude tandartsverzekering stop te zetten.

 

5/5 - (3 stemmen)