Grote groep Nederlanders niet naar de tandarts sinds begin pandemie

Tandarts

Een grote groep Nederlanders geeft de voorkeur aan liever niet naar de tandarts te gaan tijdens de pandemie. Maar liefst 25% van de bevolking is sinds het begin van de corona crisis niet meer naar de tandarts gegaan. Uit onderzoek van Independer blijkt dat mensen bang zijn corona op te lopen. Voornamelijk jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 18 en 34 jaar gaan niet naar de tandarts. Maar liefst 47% van deze groep merkt dat hun tanden en kiezen eronder lijden.

Tandartsen waarschuwen voor gebitschade, het is een zorgwekkende ontwikkeling dat mensen juist nu niet naar de tandarts gaan. Momenteel is het juist het moment om aan je gezondheid te denken. In het AD laat Wolter Brands het volgende weten: “Een goede mondgezondheid zorgt voor een betere algemene gezondheid en dus een hogere weerstand mocht iemand besmet raken met het virus”

20% van de ondervraagden uit onderzoek van Independer geeft aan te willen wachten tot een aanzienlijk aantal Nederlanders is gevaccineerd. Er heerst dus veel angst, toch weten we dat deze angst om naar de tandarts te gaan al heerste bij een grote groep Nederlanders. Het kan zo zijn dat corona als excuus wordt gebruikt om niet naar de tandarts te hoeven gaan. Hanse Scholten, van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde geeft aan dat het veilig is om vandaag de dag naar de tandarts te gaan. De gebruikelijke maatregelen worden natuurlijk opgevolgd, denk hierbij aan gezichtsschermen. Maar hiernaast zijn er extra maatregelen. Het gebit van de patiënt wordt gespoeld met waterstofperoxide bij risicovolle behandelingen.

Je zit natuurlijk niet te wachten op een verslechtering van je gebit. Verder kan je ook nog veel geld besparen. Uit het onderzoek van Independer blijkt dat 75%+ van de Nederlanders die niet naar de tandarts gaat tijdens de pandemie een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten. Deze groep beschikt dus over een ruim dekkende tandartsverzekering zonder dat ze gebruik maken van alle mogelijkheden. Hier kan veel geld op worden bespaard. Op onze website kun je gemakkelijk tandartsverzekeringen vergelijken met daarbij de bijbehorende dekkingen en premies. Zo weet je dat je niet te veel betaalt en alleen betaalt voor de dekking die je echt nodig hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post