De beste elektrische tandenborstel

Elektrische tandenborstel

Dat een elektrische tandenborstel beter is dan een ‘gewone’ tandenborstel is inmiddels al bekend. Er wordt gemiddeld genomen beter gepoetst met een elektrische dan met een ‘gewoon’ handmatige tandenborstel. Dit komt onder andere door de kleine en snel bewegende kop. Daarnaast beschikt een elektrische tandenborstel vaak over een bijbehorende timer. Maar nu rest eigenlijk alleen de vraag; wat is de beste elektrische tandenborstel? Wij zetten de beste elektrische tandenborstels voor jou klaar in een top 3.

 

  1. Oral-B Genius 10900N

Als beste elektrische tandenborstel uit de test komt de Oral-B Genius 10000N. Deze tandenborstel is voorzien van een modern en superintelligent poetssysteem. Hiermee kun jij je tanden poetsen zoals aanbevolen door jouw tandarts. De elektrische tandenborstel van Oral-B is voorzien van een positiedetectie-technologie. Daarmee verwijder je tot 100% meer tandplak dan met een handmatige tandenborstel. Tevens is de tandenborstel uitgerust met een unieke lithium-ion-batterij die ervoor zorgt dat jij ongestoord 2 weken lang kan poetsen, zonder op te laden. Geen wonder eigenlijk, dat Oral-B wereldwijd het meest aanbevolen merk door tandartsen is. Let op: tijdelijke aanbieding van meer dan 50% korting op de beste elektrische tandenborstel.

 

  1. Philips Sonicare  HX6232/41 

Gerenommeerde bedrijven bevelen deze elektrische tandenborstel van Philips aan. Opvallend aan deze tandenborstel is de ontzettend prettige beleving tijdens het poetsen en een opmerkelijk goed poetsresultaat. De Philips Sonicare HX6232/41 verwijderd tot wel 10 keer meer tandplak dan een ‘gewone tandenborstel’. Deze tandenborstel maakt je tanden meer dan dubbel zo wit en verbetert in no-time de gezondheid van je tandvlees in zeer korte periode. Heb jij een hekel aan opladen? Dan zit je bij Philips Sonicare DiamondClean goed. De tandenborstel is getest en bewezen ruim 3 weken mee te gaan. Overigens krijg je bij aankoop een mooie reisetui en een unieke, luxe, glazen oplader erbij.

 

Elektrische tandenborstel Philips

 

  1. Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43

De tandenborstel van Philips genaamd Sonicare HealtyWhite maakt op sonische wijze de tanden schoon. Sonisch houdt in dat de borstel beweegt met unieke snelheden tot 62.000 poetsbewegingen in 1 minuut. Met deze Philips tandenborstel krijg je de natuurlijke witheid op je tanden in korte periode terug. Verkleuringen worden binnen 2 weken te niet gedaan. Verder kan je ruim 42 keer poetsen met de tandenborstel voordat deze moet worden opgeladen. Fantastisch toch? Hier houdt het nog niet bij op, want de tandenborstel van Philips is uitgerust met extra functionaliteiten. De eerste is Smarttimer en Quadpacer. In de tandenborstel zit een timer van 2 minuten, waardoor je zelf niet op de tijd hoeft te letten. De Quadpacer geeft door middel van een lichte trillen het seintje dat de tandenborstel verplaatst kan worden naar een ander plek. Daarnaast beschikt de Philips tandenborstel over een Easy-start programma. Ideaal voor mensen die nog niet gewend zijn elektrisch of sonisch te poetsen. Dit programma voert de kracht geleidelijk over 14 poetsbeurten op. Zo kan jij rustig wennen!

 

Philips Sonicare Health

 

  1. Oral-B Pro 2 2500

De Oral-B Pro 2 2500 komt het beste als de test als elektrische tandenborstel in de lagere prijscategorie. Met een verkoopprijs van gemiddeld €59,99 is deze tandenborstel een stuk goedkoper dan de bovengenoemde modellen. Tot 100% effectievere verwijdering van tandplak: De ronde borstelkop reinigt grondiger voor gezonder tandvlees in slechts 30 dagen, in vergelijking met een gewone handtandenborstel. De Oral-B PRO 2 2500 heeft een geavanceerde Lithium Ion-batterij die meer dan twee weken meegaat, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over opladen tijdens je vakantie. Opzetborstels ontworpen in samenwerking met tandartsen: Oral-B opzetborstels zijn speciaal ontworpen voor je tandenborstel en bieden geweldige resultaten, zoals een zachte borstelkop voor tandvlees, schuin geplaatste borstelharen voor tussen de tanden en ultradunne borstelharen voor een zachte reiniging.

 

De beste elektrische tandenborstel voor jou

Het verschilt per persoon wat de beste elektrische tandenborstel is. Welke elektrische tandenborstel jij het best vindt en welke het best bij jou past zal pas blijken nadat je meerdere modellen hebt geprobeerd. Stel dat je erg gevoelig tandvlees hebt, dan zul je logischerwijs andere eisen hebben dan iemand die daar geen last van heeft. Een zachte borstel en een elektrische tandenborstel met lage snelheidstanden kan hiervoor bijvoorbeeld de oplossing zijn. Toch zijn deze drie elektrische tandenborstels meermaals uit verscheidene testen naar boven gekomen als beste elektrische tandenborstels van Nederland.

 

Waar let je op bij het kopen van een tandenborstel?

Verschillende soorten tandenborstels

Allereerst zijn er verschillende soorten tandenborstels. Een multi-tufted tandenborstel is een borstel die bestaat uit veel haren die dicht en nauw op elkaar zijn gezet. Deze soort tandenborstel heeft door de structuur de grootste kans op een complete reiniging van het gebit. Daar tegenover staat de end-tufted tandenborstel. Deze tandenborstel heeft slechts een enkel bosje haar. De end-tufted tandenborstel heeft dan wel weer het voordeel dat je op moeilijk bereikbare plaatsen alsnog je gebit kan reinigen.

Tevens is er onderscheid te maken in de handtandenborstel en de elektrische tandenborstel. De handtandenborstel geniet van de meeste bekendheid en is ten opzichte van de elektrische tandenborstel relatief goedkoop. Vandaar dat de meeste mensen meerdere handtandenborstels in huis hebben. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de elektrische tandenborstel gemiddeld beter reinigt dan de handtandenborstel. Dit komt doordat deze tandenborstel meer bewegingen maakt per minuut. De kleine kop, waarmee de elektrische tandenborstel is uitgerust, zorgt er voor dat moeilijk bereikbare plekken op het gebit makkelijk te bereiken zijn.

Verschillende poetstechnieken

Elektrische tandenborstel gebruiken verschillende soorten technieken. Allereerst heb je de 2D-techniek. De borstel draait hierbij in het rond en beweegt enkel heen en weer. Veel tandenborstels zijn tegenwoordig uitgerust met 3D-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je tanden net wat beter schoon gemaakt worden dan bij de 2D-techniek. Het verschil tussen 2D en 3D zit in het opzetstukje. Bij 3D pulseert deze en beweegt zich naar de tanden toe in tegenstelling tot de 2D-techniek. Tevens zijn er ook nog sonische tandenborstels; die gebruiken weer een andere poetstechniek. Sonische tandenborstels hebben meestal een ovalen borstel die héél snel heen en weer beweegt. Door deze beweging met hoge snelheid uit te voeren wordt er een hoge frequentie gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat je bij elk plekje kan en maakt dus de kans kleiner dat je een stuk in je gebit hebt gemist.

Tandenborstel kopen; let op de volgende punten

Op het moment dat je besluit een tandenborstel aan te schaffen, moet je op een aantal zaken letten: een tip van ons is dat je beiden soorten tandenborstels in huis moet halen (elektrisch én handmatig). Het is namelijk handig om zowel elektrisch of handtandenborstel te hebben, mocht je elektrische tandenborstel leeg zijn bijvoorbeeld. Vervolgens let je op de grootte van de kop, deze moet niet te groot zijn en het liefst rond zijn. Zo kom je gemakkelijk op elke plek van de tand. Tevens genieten zachte borstelharen de voorkeur; de zachte borstelharen zorgen ervoor dat je elk plekje in je gebit bereikt en reinigt. Let daarnaast op de steel; die moet prettig in de hand liggen. Dit voorkomt verkramping van je hand tijdens het poetsen. Als laatste is het belangrijk dat de borstelharen in groepjes staan.

4.8/5 - (6 stemmen)