De beste elektrische tandenborstel

De beste elektrische tandenborstels

Dat een elektrische tandenborstel beter is dan een ‘gewone’ tandenborstel is inmiddels al bekend. Er wordt gemiddeld genomen beter gepoetst met een elektrische dan met een ‘gewoon’ handmatige tandenborstel. Dit komt onder andere door de kleine en snel bewegende kop. Daarnaast beschikt een elektrische tandenborstel vaak over een bijbehorende timer. Maar nu rest eigenlijk alleen de vraag; wat is de beste elektrische tandenborstel? Wij zetten de beste elektrische tandenborstels voor jou klaar in een top 4.

 

 

 

  1. Oral-B IO9N

Als beste elektrische tandenborstel uit de test komt de Oral-B IO9N. Ontdek de revolutionaire Oral-B elektrische tandenborstel, uitgerust met geavanceerde iO-technologie voor superieure reiniging. Deze tandenborstel verwijdert tot 100% meer tandplak dan handmatige borstels en zorgt voor wittere tanden vanaf de eerste dag. Profiteer van complete dekking met AI-positiedetectie en personaliseer je poetservaring met zeven poetsstanden en een interactief display. Reis gemakkelijk met de snelle oplaadreisetui. Overstap zonder zorgen met een 30-dagen geld-terug-garantie. Upgrade je mondverzorging en voel het verschil met Oral-B.

 

Oral-B IO9N

 

Bestel bij Amazon

Bestel bij Bol.com

  1. Oral-B iO 10 Black

Ervaar de meest geavanceerde reiniging ooit met de Oral-B IO 10 Black, uitgerust met baanbrekende magnetische iO-technologie. Deze tandenborstel combineert een unieke ronde borstelkop met zachte microtrillingen voor een frisse, schone mond en gezonder tandvlees in slechts één week, vergeleken met traditionele handtandenborstels. De slimme Sens oplader biedt gepersonaliseerde livecoaching, aan de hand van realtime feedback krijg je poetstips op maat.

Met geavanceerde 3D-tandtracking en A.I. wordt jouw poetstechniek nauwkeurig gevolgd over alle tandoppervlakken. Het interactieve kleurendisplay biedt nuttige informatie zoals poetsmodi en onderhoudsreminders. Kies uit zeven poetsstanden, inclusief opties voor dagelijkse reiniging, gevoelige tanden, tandvleesverzorging, en meer, om jouw mondverzorging volledig te personaliseren.

 

Oral-B black IO10

 

Bestel bij Amazon

Bestel bij Bol.com

  1. Oral-B Speciale Editie Genius X

Ervaar professionele reiniging en gezonder tandvlees met de Oral-B Speciale Editie Genius X, voorzien van artificiële intelligentie die uw poetsstijl live analyseert en begeleidt om geen enkel plekje te missen. 75% van de gebruikers meldt gezondere tanden en tandvlees, bevestigd door hun tandartsen. Deze tandenborstel heeft zes zichtbare poetsstanden voor elke behoefte: dagelijkse reiniging, Pro Clean, gevoelige tanden, whitening, tandvleesverzorging, en tongreiniging. Een ingebouwde poetsdruksensor beschermt uw tandvlees door de borstelsnelheid te vertragen en te waarschuwen bij te hard poetsen. Het pakket bevat een zwart handvat met 2-minutentimer, een krachtige lithium-ion batterij die tot twee weken meegaat per lading, een oplader, en een opzetborstel

 

Oral-B Genius X Midnight Black

 

Bestel bij Amazon

Bestel bij Bol.com

 

  1. Oral-B Pro 3 3900N

De Oral-B Pro 3 3900N verwijdert tot 100% meer tandplak met de Oral-B 3-in-1 technologie voor een diepgaande reiniging, zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken. Krijg gezonder tandvlees dan met een handtandenborstel. Bescherm je tandvlees met een speciale gevoelige tandenstand en een 360⁰ zichtbare druksensor die waarschuwt als je te hard poetst. Optimaliseer jouw mondhygiëne met drie eenvoudige poetsstanden en een geïntegreerde kwadranttimer die elke 30 seconden aangeeft wanneer je naar het volgende deel van uw mond moet. Kies de perfecte opzetborstel voor jouw situatie.

Oral-B Pro 3

Bestel bij Amazon

Bestel bij Bol.com

 

De beste elektrische tandenborstel voor jou

Het verschilt per persoon wat de beste elektrische tandenborstel is. Welke elektrische tandenborstel jij het best vindt en welke het best bij jou past zal pas blijken nadat je meerdere modellen hebt geprobeerd. Stel dat je erg gevoelig tandvlees hebt, dan zul je logischerwijs andere eisen hebben dan iemand die daar geen last van heeft. Een zachte borstel en een elektrische tandenborstel met lage snelheidstanden kan hiervoor bijvoorbeeld de oplossing zijn. Toch zijn deze drie elektrische tandenborstels meermaals uit verscheidene testen naar boven gekomen als beste elektrische tandenborstels van Nederland.

Waar let je op bij het kopen van een tandenborstel?

Verschillende soorten tandenborstels

Allereerst zijn er verschillende soorten tandenborstels. Een multi-tufted tandenborstel is een borstel die bestaat uit veel haren die dicht en nauw op elkaar zijn gezet. Deze soort tandenborstel heeft door de structuur de grootste kans op een complete reiniging van het gebit. Daar tegenover staat de end-tufted tandenborstel. Deze tandenborstel heeft slechts een enkel bosje haar. De end-tufted tandenborstel heeft dan wel weer het voordeel dat je op moeilijk bereikbare plaatsen alsnog je gebit kan reinigen.

Tevens is er onderscheid te maken in de handtandenborstel en de elektrische tandenborstel. De handtandenborstel geniet van de meeste bekendheid en is ten opzichte van de elektrische tandenborstel relatief goedkoop. Vandaar dat de meeste mensen meerdere handtandenborstels in huis hebben. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de elektrische tandenborstel gemiddeld beter reinigt dan de handtandenborstel. Dit komt doordat deze tandenborstel meer bewegingen maakt per minuut. De kleine kop, waarmee de elektrische tandenborstel is uitgerust, zorgt er voor dat moeilijk bereikbare plekken op het gebit makkelijk te bereiken zijn.

Verschillende poetstechnieken

Elektrische tandenborstel gebruiken verschillende soorten technieken. Allereerst heb je de 2D-techniek. De borstel draait hierbij in het rond en beweegt enkel heen en weer. Veel tandenborstels zijn tegenwoordig uitgerust met 3D-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je tanden net wat beter schoon gemaakt worden dan bij de 2D-techniek. Het verschil tussen 2D en 3D zit in het opzetstukje. Bij 3D pulseert deze en beweegt zich naar de tanden toe in tegenstelling tot de 2D-techniek. Tevens zijn er ook nog sonische tandenborstels; die gebruiken weer een andere poetstechniek. Sonische tandenborstels hebben meestal een ovalen borstel die héél snel heen en weer beweegt. Door deze beweging met hoge snelheid uit te voeren wordt er een hoge frequentie gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat je bij elk plekje kan en maakt dus de kans kleiner dat je een stuk in je gebit hebt gemist.

Tandenborstel kopen; let op de volgende punten

Op het moment dat je besluit een tandenborstel aan te schaffen, moet je op een aantal zaken letten: een tip van ons is dat je beiden soorten tandenborstels in huis moet halen (elektrisch én handmatig). Het is namelijk handig om zowel elektrisch of handtandenborstel te hebben, mocht je elektrische tandenborstel leeg zijn bijvoorbeeld. Vervolgens let je op de grootte van de kop, deze moet niet te groot zijn en het liefst rond zijn. Zo kom je gemakkelijk op elke plek van de tand. Tevens genieten zachte borstelharen de voorkeur; de zachte borstelharen zorgen ervoor dat je elk plekje in je gebit bereikt en reinigt. Let daarnaast op de steel; die moet prettig in de hand liggen. Dit voorkomt verkramping van je hand tijdens het poetsen. Als laatste is het belangrijk dat de borstelharen in groepjes staan.

4.5/5 - (19 stemmen)