Acceptatie

Als je een tandartsverzekering afsluit met een hoge dekking kunnen er acceptatievoorwaarden zijn. Hierbij maakt de verzekeraar een schatting van de verwachte tandartskosten. Er zijn verschillende vormen van acceptatie:

  • Tandartsverklaring: bij een tandartsverklaring zal de tandarts een jouw gebit controleren. Hierbij maakt hij een schatting van de ingrepen die in de nabije toekomst verricht zullen worden. Verder kijkt hij ook of er nog achterstallig onderhoud nodig is.
  • Vragenlijst: soms moet je een vragenlijst invullen. Deze vragenlijst wordt door een adviseur beoordeeld. Vervolgens zal hij advies geven aan de verzekeraar. Als de verzekeraar jou afwijst ben je verplicht om dit te melden wanneer je bij een andere verzekeraar een tandartsverzekering wilt afsluiten.
  • Wachttijd: er zijn verzekeraars die pas kosten vergoeden na een bepaalde periode. Als je voor het einde van deze periode kosten maakt zijn die voor jouw eigen rekening. Wachttijd heeft vaak betrekking tot kronen, bruggen en beugels. 

In onze tandartsverzekering 2020 tabel kun je zien welke verzekeraars en pakketten acceptatievoorwaarden hanteren.