DSW onthult zorgpremie voor 2025: maandelijkse kosten omhoog

Foto van geld

Zorgverzekeraar DSW heeft als eerste hun nieuwe zorgpremie voor 2025 bekendgemaakt. De premie stijgt met €9,50 per maand, wat neerkomt op een totaal van €158,50 per maand. Deze verhoging ligt iets onder de verwachtingen, maar blijft toch een stuk hoger ten opzichte van voorgaande jaren.

Terugblik op DSW-premies van voorgaande jaren

De maandelijkse zorgpremie bij DSW is de afgelopen jaren flink toegenomen. In 2023 betaalden mensen nog €137,50 per maand, waarna dit in 2024 steeg naar €149,50. Met de nieuwe premie van €158,50 voor 2025 zet DSW de trend van jaarlijkse verhogingen voort. Hoewel de stijging dit jaar iets minder groot is dan in 2024 blijft de ontwikkeling duidelijk: de kosten voor zorg nemen elk jaar verder toe.

Wat betekent de nieuwe DSW-premie voor andere zorgverzekeraars?

DSW staat erom bekend als de eerste verzekeraar die hun premie voor het nieuwe jaar bekendmaakt. Hoewel andere verzekeraars zoals VGZ, CZ en Zilveren Kruis hun premies later vaststellen  geeft de beweging van DSW vaak een voorspelling van wat we van andere zorgverzekeraars kunnen verwachten. Het is te verwachten dat ook zij met forse verhogingen komen, maar exacte bedragen moeten nog volgen.

Nog geen details over aanvullende verzekeringen

Op dit moment heeft DSW nog geen informatie vrijgegeven over eventuele wijzigingen in de aanvullende verzekeringen voor 2025. Dit kan vooral van belang zijn voor mensen die gebruikmaken van bijvoorbeeld tandartsbehandelingen. Het is handig om deze verzekeringen goed te vergelijken wanneer de premies worden aangekondigd zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Verwachte kostenstijgingen in de zorgpremies

De stijgende zorgkosten zijn niet nieuw en de verwachting is dat dit in de toekomst zal blijven toenemen. Hoewel DSW nu hun premie voor 2025 heeft verhoogd kunnen mensen zich voorbereiden op verdere verhogingen in de komende jaren. Dit komt onder andere door toenemende loonkosten in de zorg, nieuwe medische behandelingen en een vergrijzende bevolking. Deze factoren zetten de zorgsector steeds meer onder druk ,wat zich waarschijnlijk vertaalt in hogere premies op de lange termijn.

Zorgverzekeringen vergelijken: wees voorbereid

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november om hun nieuwe premies voor 2025 bekend te maken. Dit biedt consumenten de kans om de verschillende polissen naast elkaar te leggen en te kijken welke verzekering het beste aansluit bij hun zorgbehoeften. Als je gebruikmaakt van aanvullende verzekeringen zoals voor de tandarts, is het slim om goed te kijken naar wat elke verzekeraar biedt en hoeveel dat gaat kosten.

Maak gebruik van onze  “tandartsverzekering vergelijken om makkelijk de premies en vergoedingen van verschillende verzekeraars te bekijken. Zo kun je de beste keuze maken en het jaar 2025 goed verzekerd beginnen zonder onnodig veel te betalen.

Rate this post