Promovendum tandartsverzekering

vanaf € € 15,90

Tandartskosten zijn vaak onverwachts en kunnen hoog oplopen. Vanuit de overheid is vastgesteld dat de gebruikelijke tandartskosten niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Om deze kosten toch te dekken heb je een tandartsverzekering nodig. 

Er zijn echter wel uitzonderingen voor het vergoeden vanuit de basisverzekering. Een voorbeeld hiervan is wanneer het gaat om een bijzonder aandoeningen of wanneer er verstandskiezen worden getrokken of een volledige gebitsprothese wordt geplaatst.

Verschillende tandartsverzekeringen

Bij Promovendum worden bijna alle tandartskosten voor je vergoed, tot het bedrag wat je zelf uitkiest. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende aanvullende tandartsverzekeringen. Het gaat hier om primair, royaal en optimaal.

Bij al deze verzekeringen worden zowel de endodontoloog, mondhygiënist, parodontoloog en de tandarts vergoed. Er zit een verschil in de premie per maand en de vergoeding per jaar. Bij de tandartsverzekering optimaal wordt er vanaf 500,- van alle rekeningen 70% vergoed tot 850,-.

 PrimairRoyaalOptimaal
Tandartskosten vergoedingInbegrepenInbegrepenInbegrepen
Vergoeding€ 250 per jaar€ 500 per jaar€ 850 (70% vanaf € 500) per jaar
Orthodontiekosten vergoedingNiet inbegrepenNiet inbegrepenNiet inbegrepen
AcceptatievoorwaardenGeenGeenWel
Maandelijkse premie€ 15,90€ 29,90€ 43,90

Voordelen Promovendum tandartsverzekeringen

Je kunt naast dat je behandelingen bij de tandarts worden vergoed terecht bij de endodontoloog, parodontoloog en de mondhygiënist.

Techniekkosten Promovendum

Alle behandelingen worden volledig vergoed. Behalve als je afspraken niet nakomt of wanneer je orthodontie kosten maakt.

Orthodontiekosten Promovendum

De orthodontie wordt bijna nooit vergoed met de basisverzekering, alleen wanneer er een ernstige ontwikkelings of groeistoornis van de mond, het gebit of de kaak voorkomt. In dit geval vul je het aanvraagformulier bijzondere tandheelkunde in. In de meeste gevallen heb je dus een aanvullende verzekering nodig voor de vergoeding van orthodontie. In de aanvullende verzekering wordt er onderscheid gemaakt tussen: Primair, Royaal, Ideaal en Excellent.

Aanvullende pakketten

 PrimairRoyaalIdeaalExcellent
Tandartskosten vergoedingNiet inbegrepenNiet inbegrepenNiet inbegrepenNiet inbegrepen
Orthodontie kosten vergoedNiet vergoedNiet vergoedtot 18 jaar wordt orthodontie 100% tot € 1.500 eenmalig vergoed per kind, vanaf 18 jaar wordt er 100% vergoed tot maximaal € 500Tot 18 jaar wordt 100% tot € 2.000 eenmalig per kind vergoed,
vanaf 18 jaar wordt er 100% tot € 750 vergoed.
Acceptatievoorwaarde GeenGeenGeenGeen, wel 2 jaar wachttijd.
Maandelijkse premie€5,95€14,95€33,50€56,50

De studentenverzekering is exclusief vergoeding voor orthodontie. 

Promovendum tandarts in het buitenland

Alleen de kosten van Nederlandse zorgaanbieders krijg je vergoed.

Losse tandartsverzekering afsluiten

Tandartsverzekeringen van Promovendum zijn gebonden aan de basisverzekering. Het wel mogelijk om los van overige aanvullende verzekeringen de tandartsverzekering af te sluiten.

Acceptatievoorwaarden Promovendum

Bij de tandartsverzekering Optimaal worden er een aantal vragen gesteld daarna te beoordelen of er akkoord kan worden gegaan. Wanneer dit niet het geval is kan er worden gekozen voor de tandartsverzekering Primair of Royaal.

Onderscheid op leeftijd bij Promovendum

Tot 18 jaar wordt er veel vergoed vanuit de basisverzekering. De meeste tandartskosten zullen vergoed worden. Denk hierbij aan: tandartscontroles, tandsteen verwijderen, röntgenfoto’s en vullingen. Kinderen hebben dus geen eigen tandartsverzekering nodig, maar zijn via de basisverzekering van hun ouders verzekerd. Ook geldt er nooit een eigen risico voor kinderen onder de 18.

Hopelijk heb je na het lezen van deze tekst antwoorden gekregen op je vragen. Hier kun je de tandartsverzekering 2021 met elkaar vergelijken.

Downloads

Verzekeringskaart Promovendum Basisverzekering 2021

Verzekeringskaart Promovendum Tandartsverzekering Primair 2021

Verzekeringskaart Promovendum Tandartsverzekering Royaal 2021

Verzekeringskaart Promovendum Tandartsverzekering Optimaal 2021

 

Verzekeringskaart Promovendum Aanvullende opties 2021

Verzekeringskaart Promovendum Aanvullende verzekering Primair 2021

Verzekeringskaart Promovendum Aanvullende verzekering Royaal 2021

Verzekeringskaart Promovendum Aanvullende verzekering Ideaal 2021

Verzekeringskaart Promovendum Aanvullende verzekering Excellent 2021

 

 

 

 

vanaf € € 15,90