CZ tandartsverzekering

vanaf € 22,10

De zorgverzekeraar CZ is uitgegroeid tot 3,6 miljoen verzekerden. Met dit aantal behoort zij tot de top 4 grootste Nederlandse zorgverzekeraars. CZ heeft verschillende sublabels onder zich, waaronder: CZ-groep, CZdirect, OHRA, en Delta Lloyd. De verzekeraar biedt de keus uit drie verschillende basis-zorgverzekeringen aan. Twee daarvan zijn naturapolissen en de ander is een restitutiepolis. Deze zorgverzekeringen zijn uiteraard uit te breiden met twee aanvullende zorgverzekeringen genaamd: ‘Tandarts’ en ‘Uitgebreide Tandarts’. Elke CZ tandartsverzekering wordt hieronder zorgvuldig doorgenomen, zodat jij de juiste keus maakt.

Voordelen CZ tandartsverzekeringen

De basisverzekeringen van CZ bieden alleen een vergoeding bij enkele vormen van (bijzondere) tandheelkunde aan. Voor het ontvangen van vergoedingen voor reguliere tandartskosten dien je een aparte tandartsverzekering af te sluiten bij CZ.  Deze tandartsverzekeringen onderscheiden zich, ten opzichte van andere zorgverzekeraars, vooral door de hoge vergoeding van orthodontie. Hieronder beschrijven we per verzekering de voordelen.

CZTandartsUitgebreide Tandarts
Tandartskosten vergoedingInbegrepenInbegrepen
Vergoeding100%-75% wordt tot maximaal €450,- per jaar vergoed.100-75% wordt tot maximaal €1.150,- per jaar vergoed.
Orthodontiekosten vergoedTot 22 jarige leeftijd wordt 80% tot maximaal €2.045,- vergoedt, vanaf 22 jaar wordt 80% tot maximaal €345,- vergoed.Tot 22 jarige leeftijd wordt 80% tot maximaal €2.045,- vergoedt, vanaf 22 jaar wordt 80% tot maximaal €345,- vergoed
AcceptatievoorwaardenGeenWel, tandartsverklaring is vereist.
Maandelijkse premie€22,10€41,25

Details aanvullende tandartsverzekering CZ

De vergoedingen van CZ op het gebied van orthodontie, techniekkosten en meer kunnen je hieronder lezen. De tandartsverzekeringen van CZ zijn tot in detail beschreven. 

Techniekkosten CZ 

Bij zowel de tandartsverzekering ‘Tandarts’ als ‘Uitgebreide Tandarts’ worden de techniekkosten vergoed. De techniekkosten worden dus volledig vergoed. Let hierbij wel op wat het vergoedingspercentage en de maximale vergoeding is van de betreffende tandartsverzekering. 

Orthodontie kosten CZ

Voor beiden aanvullende tandartsverzekeringen van CZ geldt dat een ruime vergoeding wordt aangeboden voor orthodontie tot 22 jaar. Zoals in de voordelen hierboven beschreven, wordt tot 22 jaar 80% vergoed tot een maximaal bedrag van €2.045,-. Vanaf 22 jaar wordt er nog steeds 80% vergoed, echter tot maximaal €345,- eenmalig.  Vergelijk op de pagina orthodontie boven 18 jaar vergelijken verschillende verzekeraars die ook door volwassen gemaakte orthodontiekosten vergoeden.

CZ tandarts in het buitenland

Gelukkig zijn de vergoedingen van de tandartskosten voor beiden pakketten niet beperkt tot de Nederlandse grens. Dit betekent dus dat je in landen zoals Duitsland en België onder dezelfde voorwaarden naar de tandarts kunt gaan. Daarnaast vergoedt CZ spoedeisende tandheelkundige zorg over de grens voor maximaal €275,- per jaar. Op de volgende pagina kun je andere tandartsverzekeringen vergelijken op dit punt.

Losse tandartsverzekering afsluiten

Het is niet mogelijk om een aanvullende verzekering los af te sluiten. Je dient hier een basisverzekering te hebben. Echter, het is andersom wel mogelijk. Heb je al een aanvullende verzekering CZ? Dan kun je er voor kiezen om de basisverzekering op te zeggen. Vervolgens blijft de aanvullende (tandarts)verzekering lopen. Let hierbij wel op dat je in een dergelijk geval een verhoging van de premie kunt verwachten op de aanvullende verzekering (tot 25%).

Acceptatievoorwaarden CZ

Er is bij de CZ tandartsverzekering ‘Uitgebreide Tandarts’ sprake van één vereiste. De vereiste houdt in dat er een tandartsverklaring dient in te worden geleverd. Waarna aan de hand van de tandartsverklaring en de verwachte kosten wordt bepaald of je wordt toegelaten. 

Onderscheid op leeftijd bij CZ

Bij CZ wordt er geen onderscheid gemaakt in leeftijden van verzekerden bij de basisverzekeringen.

Downloads

Pakketoverzicht CZ Zorgverzekeringen 2021

CZ Verzekeringskaart Tandverzekering 2021

CZ Verzekeringskaart Tandartsverzekering Uitgebreide Tandarts 2021

NS Tandarts

NS Tandarts Uitgebreid

Tandarts Collectief

Uitgebreide Tandarts Collectief

vanaf € 22,10